Foto: SVT

Misstänkt bidragsfusk på Racketcentrum

Publicerad

För att snabbare få ut ett anläggningsbidrag på 300.000 kronor ska ett protokoll från ett årsmöte ha förfalskats. Allvarliga anklagelser riktas mot styrelsen på Racketcentrum.

Det är P4 Jönköping som avslöjar att protokollet ska ha förfalskats. En av föreningarna som är medlemmar i Racketcentrum upptäckte det misstänkta fusket och anmälde händelsen till Jönköpings kommun.

Mejl med ursäkt

Även SVT Nyheter Jönköping har tagit del av anmälan och i den framgår att protokollet från årsmötet som genom fördes den 18 december 2015, undertecknades för att en ansökan om anläggningsbidrag skulle kunna skickas in.

I ett mejl från styrelseordföranden som finns bifogat i dokumenten med rubriken ”Ursäkt”, erkänner han att allt inte gått rätt till.

– Det är självklart att jag ångrar detta. Det var inte nödvändigt i sakfrågan, säger styrelseordföranden för Racketcentrum ekonomiska förening till P4 Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.