Foto: Gabriel Djärf/SVT

Nära att drunkna i Dunkehallaån

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man blev kraftigt nedkyld och kunde ha drunknat efter att ha fallit i Dunkehallaån vid Dalvik i Jönköping på torsdagskvällen.

– Mannen lyckades hålla näsan ovanför vattenytan, men blev kraftigt nedkyld, berättar Göran Melin biträdande räddningschef vid Räddningstjänsten i Jönköping.

Mannens hund föll först i ån och när han skulle rädda hunden ur vattnet föll han själv i och kunde inte ta sig upp på egen hand. Det var en mamma och hennes två barn som uppmärksammade honom där han låg i det kalla åvattnet.

Kraftigt nedkyld

Mamman och barnen hjälpte honom upp och larmade SOS. När räddningstjänsten kom till platsen var mannen kraftigt nedkyld, men i övrigt oskadd.

– De här privatpersonernas insats var avgörande för att det gick så väl den här gången, menar biträdande räddningschef Göran Melin.

– Han är väl i åldern 70+ och hade nog legat i vattnet 15-30 minuter, det var den tid han själv gissade att det tog innan han blev räddad, säger Göran Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.