Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Mira Jungåker om den tuffa säsongen då deras lagkapten Sanni Hakala skadades allvarligt. Foto: SVT/TV4

Ödesmatcher väntar HV71 i kvalet för att stanna i SDHL

Uppdaterad
Publicerad

HV71 Dam står nu inför en tuff uppgift för att få spela i SDHL även nästa säsong. Man möter Södertälje som kommer från serien under, NDHL, i bäst av tre matcher.

– Vi spelar för Sanni och kämpar för henne, säger backen Mira Jungåker.

Sanni Hakala var lagkapten och en viktig kugge i HV71:s damelitlag. 26-åringen skadades allvarligt i matchen mot Djurgården den 24 november i fjol då hon efter en närkamp åkte med huvudet före in i målburen.

Hennes ishockeykarriär är över och hon har själv skrivit på sociala medier att det kan bli ett liv i rullstol för henne.

I klippet ovan hör du lagkamraten Mira Jungåker berätta om Sanni Hakalas betydelse för laget och att de nu spelar för henne i kvalet.

Upp och ner under säsongen

HV71 har under säsongen varvat bra insatser med sämre och när serien summerades var laget näst sist med endast AIK efter i tabellen.

– Vi borde inte hamnat här, jag tycker vi är bättre än så, säger centern Hilda Svensson.

Nu väntar ett tufft kval mot Södertälje i bäst av tre matcher. Första matchen spelas borta på torsdag och på söndag är det match i Husqvarna garden. Skulle det behövas en tredje och direkt avgörande match så spelas den hemma i Jönköping på måndag.

I klippet hör du också varför HV71 valde Södertälje som motståndare i stället för Skellefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.