Foto: TT

Över 50 morfintabletter stals hos vårdtagare

Uppdaterad
Publicerad

Personal i Vetlanda anmäler till kommunen att morfintabletter har försvunnit från en vårdtagare inom omsorgsverksamheten. Vid den senaste kontrollen saknades fem tabletter, men under hösten har ytterligare 48 morfintabletter försvunnit från vårdtagarens hem.

Enligt anmälan har tabletterna försvunnit från ett låst medicinskåp hemma hos patienten. Den första upptäckten gjordes den 3 november. Då upptäcktes det att 48 tabletter saknades sedan den senaste kontrollen i mitten av september. Efter den händelsen beslutades att medicinen skulle kontrollräknas två gånger i veckan.

Bara några dagar senare gjordes en ny kontroll  och då upptäcktes det att ytterligare fem tabletter saknades. Patienten har morfin som behovsmedicin vid smärta.

På den signeringslista som finns hos patienten kan kommunen se vilka som haft tillgång till skåpet och händelsen har nu polisanmälts. Inga åtgärder har ännu gjorts i personalgruppen.

– Vi avvaktar polisutredningen, säger Peter Sjöstrand, socialt ansvarig samordnare på Vetlanda kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.