Minst fyra personer har skadats i Huskvarnabranden. Foto: Isac Wetterö

Prover ska fastställa brandorsaken

Uppdaterad
Publicerad

Branden i Huskvarna var inte anlagd det visar polisens tekniska undersökning. Polisen arbetar nu utifrån teorin att branden orsakats av någon form av oaktsamhet.

Det dröjer ytterligare ett par veckor innan polisen är helt klara med den tekniska undersökning.

– Vi vet var branden startade, men vi vet inte vad som orsakat den, säger Per-Åke Eldh på polisen i Jönköping, som är ansvarig för utredningen.

Enligt honom så utreder polisen nu om det kan röra sig om allmänfarlig vårdslöshet. Teknikerna har skickat prover till NFC, Nationellt forensiskt centrum i Linköping, som de hoppas ska ge svar på varför det började brinna.

Det var den första maj som en stor brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Huskvarna och över 150 personer fick evakueras.  Ingen person skadades allvarligt. SVTNyheter Jönköping berättade då att branden ska ha startat i köket i en av lägenheterna.

Läs mer:

Stor brand i Huskvarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.