Marcus Eskdahl (S), Sibylla Jämting (MP) och Rachel De Basso (S). Foto: Region Jönköping

Rödgröna presenterar budgetförslag för regionen

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Region Jönköpings län presenterade idag sitt budgetförslag för 2019. Det handlar bland annat om höjd skatt för invånarna och fler utbildningsplatser.

Det är ännu inte klart hur styret ska se ut i Region Jönköpings län, men i förra veckan lade Alliansen bestående av M, L, C och KD fram sitt budgetförslag där de bland annat vill höja patientavgifterna. Något den rödgröna oppositionen inte stödjer.

Presenterades på presskonferens

Under måndagen presenterade de rödgröna sitt förslag till budget för 2019. 

.

Foto: Fredrik Weibull

Efter flera stora investeringar i nybyggnationer anser Socialdemokraterna och Miljöpartiet att det behövs förändringar och ett nytt ledarskap som börjar investera i personalen, skriver de i ett pressmeddelande. De vill se fler sjuksköterskor, undersköterskor, vårdadministratörer och läkare.

De föreslår även fler utbildningsplatser där redan anställda inom regionen ges möjlighet att gå specialistutbildningar på arbetstid.

Precis som Alliansen vill också de rödgröna höja skatten med 50 öre. När det gäller avgiften för besök hos akutsjukvård eller färd med ambulans ska den vara oförändrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.