Foto: Polisens förundersökning

Stockholmspar åtalas för anlagd brand i villa

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna från Stockholmstrakten åtalas nu för att ha anlagt en brand i en villa i Jönköping. Paret åtalas också för flera grova stölder.

Det var i slutet av juni räddningstjänsten larmades till lyxvillan som då var övertänd. Värdet på fastigheten bedöms till runt 10 miljoner kronor. Enligt åtalet fanns det spridningsrisk till en intilliggande villa.

En man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern anhölls i början av året för branden och häktades sedan. Åklagaren menar att paret brutit sig in i villan, hällt ut brandfarlig vätska och tänt på.

Krossat fönster

Enligt åtalet har de även krossat ett fönster och öppnat en dörr så branden kunde sprida sig.

Paret är även misstänkta för att i samband med branden stulit bland annat en dator från villan. De åtalas även för för att ha brutit sig in i en sommarstuga i Gislaved och även där stulit en dator och hårddiskar.

Affärstvist motivet

Både villan och sommarstugan tillhörde samma familj och enligt P4 Jönköping ska motivet bakom brotten vara hämnd efter en affärstvist.

– Den koppling som finns mellan parterna är en affärskoppling och det har i viss mån funnits en tvist mellan dem, sa kammaråklagare Helene Gestrin till radion.

Vid en husrannsakan i det misstänkta parets bostad i Stockholmstrakten hittade polisen bland annat mobiltelefoner som kan knytas till brotten.

Båda förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.