Storbråk i Smålandsstenar

Uppdaterad
Publicerad

Polis tillkallades till ett asylboende i Smålandsstenar efter att två män kommit i bråk med varandra. Enligt polisen var cirka tjugo personer inblandande i bråket.

– Det var två överförfriskade män som bråkade med varandra. Sedan gick andra in och försökte sära på de och det blev tumult, säger platschef Edina Pivalic.

Två personer omhändertogs för berusning och det ska också vara de som kom i bråk med varandra. Under söndagsförmiddagen hölls ett extra möte på boendet för att tydliggöra vad som hände.

– Jag ville höra från var och en vad som hände, det blev en tråkig avslutning på kvällen. Ingen ville att männen skulle bråka och de andra ville bara sära på de.

Enligt polisen ska en man och kvinna fått lindriga skador i samband med bråket, men det är inget som Edina Pivalic känner till.

– Det var ingen som blev skadad, det vara bara en person som klagade på ont i örat.

Festen slutade i bråk

Lördagen var egentligen en festfylld dag efter att asylboendet haft öppet hus och fullt med gäster.

– Dagen igår var helt underbar, alla var glada och positiva. Det var en underbar känsla att se så många glada människor på samma ställe.

Tror du händelsen kommer påverka stämningen på boendet?

­– Nej, det tror jag inte. Vi har ett väldigt lugnt boende där de boende är väldigt hjälpsamma.

– Jag tror att de som bråkade kommer skämmas som hundar när de kommer tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.