Foto: SVT

”Väldigt glad att kunna lämna posten”

Uppdaterad
Publicerad

AnneMarie Grennhag (M) lämnar uppdraget som gruppledare för Moderaterna i Jönköpings kommun. – Jag har försökt att få ihop den här gruppen, men det går inte, säger hon.

AnneMarie Grennhag valde vid ett gruppmöte i går kväll att ställa sin plats som gruppledare till förfogande. Med vid mötet var också Håkan Jansson, avgående ordförande för regionstyrelsen.

LÄS MER: M-toppar lämnar sina uppdrag

– Han sa att vi måste jobba gemensamt och gå vidare för de här stridigheterna gagnar inte partiet.

Hon säger att mötet i går ska ses som en nystart för partiet som dragits med interna stridigheter ända sedan valet 2014.

Hånat folk

Det handlar om 3-4 personer, som enligt Grennhag utför systematiska misskrediteringar av förtroendevalda.

– Jag har bland annat fått kritik för att jag uttalat att jag fortsatt förtroende för Ola Helt och Janne Hedell. Det är många duktiga som har fått utstå det här.

Ola Helt kritiserades tidigare i år för att ha smygfotograferat och hånat människor på sociala medier och Janne Hedell anklagades för att ha skrivit invandringsfientliga uttalanden.

– Det ska bli skönt att få lämna uppdraget. Jag hoppas att någon annan klarar att få ihop den här gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.