Vandaler härjar i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

Senaste veckorna och under helgen har vandaler slagit till mot flera platser i centrala Eksjö.

Bland annat har sex bilar förstörts hos en bilaffär i Eksjö. Enligt polisen klippte någon upp staketet och repade sedan bilarna, en lastbil och en motorcykel. 

I början av veckan slogs även alla rutor på nedre plan i Stationshuset sönder, totalt 19 stycken. Flera fönster på arenaområdet ska också har också krossats,

Ännu fler

Tidigare under sommaren har också flera industrier och privatbostäder i centrum drabbats, Norrtullskolan har vandaliserats och sopor har dumpats i Eksjöån. Flera busskurer har krossats och också kommunhuset

Polisen har ännu inte gripit någon för skadegörelsen.

– Man blir fullständigt vansinnig på den här typen av skadegörelse som är mycket dyrbar och totalt meningslös, säger Paul Hultberg, stadsbyggnadschef vid kommunen.

Dyra rutor

– Sammantaget handlar det om kostnader på  hundratusentals kronor. Han tillägger att också kommunhuset har fått rutor krossade liksom flera busskurer.

Men föranleder detta några åtgärder från er sida?

– Vi får fundera på om vi ska köpa in glas som inte krossas lika lätt. Det är dyrare men kanske lönar sig i längden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.