SVT:s meteorolog Nils Holmqvist. Foto: SVT/TT

Varning för kraftigt snöfall

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har gått ut med en klass 1 varning för snöfall under resten av dagen och natten till måndag.

Just nu ligger ett molnområde med kraftigt snöfall över Jönköpings län, men tyngdpunk över de nordvästra delarna. SMHI varnar för att det kan komma upp mot en decimeter snö under natten.

SVT:s meteorolog Nils Holmqvist säger att detta är ett bevis på att våren dröjer ytterligare.

– Ja, våren har ju inte kommit till Jönköpings län än och det här är ett bevis på att vintern biter sig fast ytterligare.

Enligt Nils Holmqvist kommer snöfallet öka under dagen och nå sin kulmen någon gång under natten, för att sedan klinga av till morgonen.

– Det gäller att tänka sig för när man går och lägger sig att det kan vara en hel del snö när man ska bege sig till jobbet imorgon bitti. Vinterdäck och tjock jacka ett tag till alltså.

Våren tidsenlig

Våren brukar dröja till slutet av mars i Jönköpings län och Nils Holmqvist spår att det inte blir annorlunda det här året.

– Det kommer att bli lite tamare väder efter det här snöfallet, men temperaturen kommer att pendla mellan plus och minus dag- och nattetid ett tag till. Så även i år kommer våren nog att dröja till slutet av den här månaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.