Efter bombdramat – mamman anmäler sjukvården

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades svårt av en sprängladdning vid Avans färjeläge i mars. Nu anmäler mannens mamma sjukvården rapporterar NSD.

Vi har tidigare rapporterat om mannen i 25-års åldern som sprängskadades allvarligt av en hemmagjord bomb. Nu anser modern till mannen att sonen blivit felbehandlad sedan 2012 och anmäler därmed Sunderby sjukhus och närpsykiatrin i Luleå till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), skriver NSD.

Höga mängder medicin

Sonen ska ha kontaktat psykiatrin för en ADHD-utredning och fått höga mängder av medicinen medikinet utskrivet av läkare trots att ingen utredning gjorts. Först efter bombdramat drogs alla mediciner in trots att föräldrarna ska ha noterat en personlighetsförändring till det sämre på grund av medicinen.

Bombdrama i Luleå

Kräver utredning

Efter detta ska sonen må bra, enligt modern rapporterar NSD. Modern till sonen kräver nu att det görs en ordentlig utredning och att familjen har skadeståndskrav på grund av allt lidande som felmedicinen orsakat.

SVT söker ansvariga vid Sunderby sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdrama i Luleå

Mer i ämnet