Foto: SVT

Badrumssatsning kan ge 50 nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

Nya företaget Isolamin Sweden AB ska i höst satsa på tillverkning av modulbadrum. Vilket innebär ett femtiotal nya arbetstillfällen i Överkalix, skriver NSD.

Företaget Isolamin gick i konkurs i april förra året men fick snabbt nya ägare. I höst ska företaget satsa på att tillverka modulbadrum,  upp till 25 stycken i veckan. Enligt tidningen NSD handlar det om en satsning på 25 miljoner kronor, vilket hänger ihop med att Isolamins nya ägare även står bakom badrumstillverkande Part AB i Kalix.

Men det är inte enbart modulbadrum man vill satsa på. Utan även större modullägenheter ska kunna byggas i fabriken från och med i höst. Detta innebär att kommunen får många nya, viktiga arbetstillfällen.

– Vi räknar med ett behöva ha ett 100-tal anställda till hösten. Idag jobbar ett femtiotal på företaget, säger platschefen Magnus Hansson till NSD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Isolamin AB

Mer i ämnet