”Det är ett historiskt ögonblick”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon möter Boden Handboll Skövde HF på hemmaplan. För Boden är det den första matchen någonsin i högsta serien.

SVT Norrbotten möter Boden Handboll under en träning i Boden Arena inför säsongsstarten. Klubben har haft en hel del att göra bakom kulisserna efter det oväntade avancemanget till elitserien i våras och det finns en del nya ansikten på planen, samtidigt som de flesta från fjolårssäsongen är kvar.

”Ingen press”

En av veteranerna är 28-åriga Annica Ölén, som helt klart ser fram emot premiären. 

Boden handboll

– Det känns som att vi inte har någon press på oss, utan det är ju bara att gå ut och köra vårt spel. Att verkligen spela, ha roligt och njuta av varenda sekund. För det är verkligen ett historiskt ögonblick för alla oss i laget, säger hon.

Inga skor på hyllan

Att lagkaptenen Ölén, tidigare Sundqvist, finns med i laget inför den kommande säsongen har varit långt ifrån självklart. De senaste åren har hon förklarat i media att hon övervägt att sluta, då det tidsmässigt varit svårt att få handbollen att gå ihop med hennes jobb som sjuksköterska. Då hon senaste säsongen dessutom haft axelproblem tog hon beslutet i våras att sluta spela.

– Jag hade ju verkligen bestämt mig för att lägga skorna på hyllan. Men sedan kom ju funderingarna och då vart det såhär till slut. Suget var väl helt enkelt för stort och det känns som att det var en så himla stor grej det här att få spela i högsta ligan med lilla, lilla Boden, säger Annica Ölén.

Stort självförtroende

Boden möter ett Skövde som är etablerade i högsta serien och blev svenska mästare 2008. Då det är första matchen i elitserien är det svårt att säga hur Boden står sig spelmässigt, men målsättningen är mycket hög topp fem och självförtroendet i laget är stort.

– Det känns riktigt bra. Det känns som att vi har tagit stora kliv jämfört med ifjol och vi har en mycket bredare trupp, så det här tror jag kommer bli riktigt bra, säger Annica Ölén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boden handboll

Mer i ämnet