Boden Handboll är i ekonomisk kris. Foto: Bildbyrån

Boden i ekonomisk kris – elitlicensen hotad

Uppdaterad
Publicerad

SHE-laget Boden Handboll är i ekonomisk knipa. Klubben har tre månader på sig att få till ett positivt kapital.

– Vi behöver pengar nu, säger ordförande Alina Maglic till SVT Nyheter Norrbotten.

Från och med i år måste klubbarna ha en elitlicens för att spela i SHE. Det betyder att Boden Handboll behöver ett positivt kapital, vilket inte klubben har. Boden Handboll har i flera år kämpat med ekonomin och klubben har stora kostnader för sina resor.

– Att driva ett elitlag i norr kostar stora pengar och våra kostnader är fyra gånger så höga som de andra elitlagen. Vi har sedan en tid jobbat hårt med ekonomin de senaste fyra åren, men det behövs mer för att klara det här. Vi behöver pengar nu, säger klubbens ordförande Alina Maglic till SVT Nyheter Norrbotten.

Boden handboll

Vädjar i öppet brev

Nu har Boden till april på sig att visa upp ett positivt kapital. Klubben vädjar nu i ett öppet brev till sina sponsorer och privatpersoner att bidra ekonomiskt.

– Vi vill att våra ungdomar i norr ska ha lokala förebilder och nu är det ekonomiska läget akut. Det här är vårt sätt att säga, vi gör allt vi kan, vi tänker inte ge upp och det finns mer att göra, säger Alina Maglic.

KLIPP: Se när Bodens målvakt friar (2 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boden handboll

Mer i ämnet