Foto: SVT

Efter branden – får krishjälp

Uppdaterad
Publicerad

De sju anställda som arbetade i den butik som brann upp till grunden har blivit erbjudna krishjälp. Alla anställda arbetar även i andra Coop-butiker sedan förra veckan.

– Vi har erbjudit hjälp till alla. Det är en försiktighetsåtgärd så att vi inte hamnar i en situation där vi inte har upptäckt något som sedan dyker upp. Det här sker automatiskt när något liknande händer. Vad jag vet mår alla bra, säger Peter Fjällborg, vd Coop Malmfälten.

Enligt Peter Fjällborg är det några personer som har tackat ja till att prata med företagshälsovården.

Coop-butik i Kiruna förstörd i brand

Kunder upptäckte brand

Det var den sjunde maj som en matvarubutik i Kiruna brann ner till grunden. Det är fortfarande oklart varför branden startade. Men enligt Handelsnytt var det en kund som såg att det kom rök från lagret och som sedan larmade de butiksanställda.

– Det var två personer som jobbade när branden utbröt. Det är klart det har varit omtumlande för de anställda. Det är svårt artt sätta sig in i någonting sådant här innan man varit med om det, säger Mattias Gustafsson till Handelsnytt.

Vill flytta affären

Sedan onsdag förra veckan jobbar alla sju anställda på andra matvarubutiker i Kiruna. Just nu försöker man hitta ett ställe att bygga upp butiken på nytt.

– Vi har begärt en detaljplanförändring i området för att möjliggöra en flytt, men det krävs mer arbete. Det finns alltså tankar om att flytta affären 50 meter efter gatan. Så att vi kan få mer parkeringar och en bättre trafikmiljö, säger Peter Fjällborg, vd Coop Malmfälten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coop-butik i Kiruna förstörd i brand

Mer i ämnet