Foto: SVT

Förundersökningen om Coop-branden läggs ned

Publicerad

Förundersökningen om branden på Coop-butiken i Kiruna läggs ned, det skriver Norrbottens Kuriren.

Det var i maj som Coop-butiken på Lappgatan i Kiruna brann ned till grunden. Även det intilliggande bostadshuset eldhärjades – flera av lägenheterna förstördes och de boende fick evakueras.

– Det vi har kommit fram till är att det mest troligt var så att branden startade i en konservburk där personalen fimpade sina cigaretter. Det var där branden startade och sedan spred sig till resten av byggnaden, säger Ola Folkebrant som är förundersökningsledare i Kiruna till Kuriren.

Coop-butik i Kiruna förstörd i brand

Men nu lägger norrbottenspolisen alltså ner förundersökningen.

– Det man skulle kunna tänka sig är att man av oaktsamhet har fimpat i burken och sedan inte haft uppsyn. Men vi kan inte säga vem det skulle vara. Det var flera personer som använt burken för att fimpa och vems fimp det är som defacto har antänt byggnaden är omöjligt att säga. Därför har vi lagt ner förundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coop-butik i Kiruna förstörd i brand

Mer i ämnet