Arkivbild. Foto: TT

En gripen och anhållen för brutalt rån

Uppdaterad
Publicerad

En 78-årig man bands, misshandlades och utsattes för andra grova brott under söndagsmorgonen. En man är gripen och har anhållits av åklagare för brottet.

Uppdaterad text:

Det var strax innan 07.30 på söndagsmorgonen som polisen larmades till ett hus en bit utanför Slagnäs i Arjeplogs kommun. Det var en man som berättade att en person med någon form av vapen trängt sig in i hans bostad och misshandlat honom med tillhyggen. Sedan har mannen bundits fast, och blivit avtvingad nycklar till ett vapenskåp. Därifrån har gärningsmannen tagit ett antal vapen.

Grovt rån i Arjeplog

Polisen uppger att den drabbade mannen under förloppet har utsatts för grovt våld, bland annat mot huvudet. ”Gärningsmannen har dessutom utsatt mannen för andra brottsliga gärningar av synnerligen grov karaktär”, skriver polisen på sin hemsida.

Den drabbade mannen, målsäganden, har förts till sjukhus för vård. Sjukvården har meddelat att han vårdas för ett flertal skador i form av frakturer i ansiktet, men de bedöms som mindre allvarliga.

Under söndagen har polisen genomfört en omfattande polisinsats i området. Förutom ingripande poliser har även hundförare och en helikopter använts.

En man född 1989 greps i Malå i Västerbotten och han har senare anhållits, på sannolika skäl misstänkt för brottet, som omfattar bland annat grovt rån och misshandel.

Polisen lämnar inga fler detaljer i ärendet i nuläget, eftersom en mängd utredningsdetaljer återstår, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt rån i Arjeplog

Mer i ämnet