Foto: SVT arkiv

Polisinsats i Arjeplog efter väpnat rån

Uppdaterad
Publicerad

Polisen arbetar för tillfället med en insats i Arjeplogs kommun. Ett grovt rån ska ha inträffat i en persons bostad.

Insatsen är pågående och på grund av utredningstekniska och operativa skäl kan inte någon mer information ges för tillfället, skrev polisen på sin hemsida vid 11-tiden.

Vid 12.15 uppgav polisen att insatsen gäller ett grovt, väpnat rån, som skett under morgonen. En eller flera gärningsmän har rånat en målsägande i bostaden. Polisen har satt in en omfattande insats, med bland annat hundförare.

Grovt rån i Arjeplog

En förundersökning gällande grovt rån har inletts och leds av jouråklagare. Polisen vill ännu inte lämna någon detaljerad information om händelsen. Fortfarande vid 15-tiden uppgav polisen att insatsen var pågående.

Uppdaterat 16:33

Polisen är mycket förtegen om händelsen.

Tidningen Norran skriver att folk hört av sig till tidningen och att rånet ska ha ägt rum i en mindre  by utanför Slagnäs. Enligt uppgifter till Norran ska mannen som utsattes för rånet också blivit misshandlad av rånarna.

På söndagskvällen uppger sjukvården i Norrbotten att en äldre man vårdas på Sunderby sjukhus för mindre allvarliga skador, efter misshandel i samband med rån i Arjeplog. Mannen ska ha fått flertalet frakturer i ansiktet, och får stanna på sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt rån i Arjeplog

Mer i ämnet