Arkivbild Foto: SVT

Klubb stängs av från alpin träning på Dundret

Uppdaterad
Publicerad

Dundret Sweden vill ha 420.000 kronor av Gällivare Sportklubbs alpina sektion för träning på skidanläggningen för resterande del av säsongen. Föreningen ser kravet som helt orimligt.

Det fortsätter att storma kring skidanläggningen Dundret i Gällivare. För ett par veckor sedan körde förhandlingarna mellan Dundret och skidgymnasiet fast vilket resulterade i att eleverna nu tvingas pendla tolv mil enkel väg till Kiruna för att träna på dagtid.

Nu har även Gällivare sportklubb lämnat skidanläggningen.

Krisen på Dundret

– Bolaget meddelade oss i ett telefonsamtal i tisdags att vi skulle avbryta pågående träning, säger alpina sektionens medieansvarige Janne Pemberton.

Fick ni något motiv till varför?

– Nej.

Gisslan

Den överenskommelse som nu har blivit bruten träffades mellan Dundret Sweden AB och GSK Alpina sektion 2013 och har sedan dess efterföljts av båda parter. Föreningen har inför denna vinter fått klart att överenskommelsen skulle gälla även denna säsong, skriver föreningen i ett pressmeddelande. Kravet på 420.000 kronor för resterande säsongs träning är helt orimligt, menar klubben.

– Dom tar våra barn och ungdomar som gisslan. Summan finns inte på kartan, säger Janne Pemberton.

Tränar i Kiruna

Nu har Gällivare Sportklubb förlagt sin alpina träning till Kiruna och Porjus.

– Men det är ingen hållbar lösning i längden, menar Janne Pemberton.

Dundret dras med ekonomiska problem och de senaste årens tunga investeringar i hotell och liftsystem har inte gett intäkter i tillräcklig grad.

SVT Nyheter Norrbotten har sökt Dundret Swedens styrelseordförande Patric Burman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på Dundret

Mer i ämnet