Här sade mannen som ringde in dödshotet att han befann sig, längs Drottninggatan i centrala Boden. Foto: SVT

Hotade skjuta första bästa person

Uppdaterad
Publicerad

Ett polisuppbåd letade under förmiddagen efter en man i 25-årsåldern som i ett telefonsamtal hotat skjuta första bästa person.

Uppdaterad 14.00

Enligt polisens jourhavande förundersökningsledare Kjell Persson har mannen ringt in hotet till en person anställd inom socialförvaltningen i Boden. Polisen larmades om händelsen klockan 09.48.

– Han ska ha sagt att han befann sig bakom Kioskbaren i Boden, säger Kjell Persson vid polisen i Luleå.

En av SVT:s reportrar har pratat med ägaren till Kioskbaren, som ligger i centrala Boden, som berättar att han inte sett någonting och att det varit lugnt på den platsen.

En gripen

Under förmiddagen jagade ett polisuppbåd bestående av lokal polis samt insatsgruppen den misstänkte mannen, som är känd av polisen sedan tidigare. Enligt Kjell Persson söktes mannen initialt på två adresser som kunde kopplas till den misstänkte, bland annat i norra Boden, men utan resultat.

Mannen greps av en väktare inne på Coop Forum, men då som misstänkt för stöld i butiken. När polis anlände, vid 11.40, visade det sig att det handlade om den man som de sökt.

– Det gick lugnt tillväga, helt odramatiskt säger Kristina Lantto, kommunikatör vid norrbottenspolisen.

Mannen misstänks för olaga hot.

Händelsen har ingen koppling till bombhotet på ett boende för asylsökande i Boden igår, då två misstänkta personer greps och anhölls.

Vet du mer? Har du bilder? Hör av dig till tipsaoss@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.