• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Jättevite för Avies

Publicerad

Flygbolaget Avies straffas med ett jättevite på dryga miljonen för inställda flyg.

Det är Trafikverket som beslutat att lägga ett vite på totalt 1,3 miljoner kronor på det estniska flygbolaget Avies för inställda flygningar bland annat på sträckan Pajala-Luleå.

Nordnytt har i flera tidigare reportage berättat om kritiken mot flygbolaget. Nu senast när Trafikverket med omedelbar verkan bröt avtalet med Avies.

Avieskritik i Norrbotten

Nu har Trafikverket beslutat att ta ut ett vite för inställda turer under perioden 1 oktober – 31 december 2014 på sträckan Pajala-Luleå genom att minska ersättningen till flygbolaget med 729 273 kronor. Det innebär att den ersättning på en miljon kronor som flygbolaget skulle få utbetalt för februari 2015 minskas till 272 727 kronor.

Trafikverket minskar också utbetalningen för turerna Sveg-Stockholm och Torsby/Hagfors-Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avieskritik i Norrbotten

Mer i ämnet