Jokkmokk säger nej till asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Jokkmokk säger nej till att ändra detaljplanen för Vattenfalls gamla administrationsbyggnad i Porjus.

Kommunpolitikerna avslog ansökan om permanent eller tillfällig bed and breakfast-verksamhet vilket i praktiken skulle innebära att det inrättas ett nytt asylboende.

I alla fall till att börja med. Och frågan har varit kontroversiell.

Flyktingar i Porjus

”Det saknas resurser för att kunna integrera så stor mängd asylsökande i Porjus,” skriver Richard Marklund i ett yttrande.

”Livsmiljön äventyras”

”Det kommer att bli en drastisk förändring av de goda levnadsförhållandena i Porjus. En god och långsiktigt hållbar livsmiljö äventyras,” skriver Birgit Meier-Thunborg.

SVT har varit i kontakt med flera av politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott, men ingen ville kommentera beslutet.

– Vi har sagt nej förslaget, men du får vända dig till vårt kommunalråd för att få  höra motiveringen till det, säger Andreas Lindkvist (V) som var med och fattade beslutet.

Kommunalrådet Robert Bernhardsson (S) har hittills inte gått att nå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingar i Porjus

Mer i ämnet