Laitis redan igång

Uppdaterad
Publicerad

– Vi har fått ett stort stöd av alla. Det säger Ingela Ylinenpää, Laits, vars lokaler totalförstördes i branden.

Ingela Ylinenpää, Laitis, är på väg upp till Pajala när Nordnytt når henne på telefon. Trots att företagets lokaler är helt utbrunna så är hon vid gott mod. Redan klockan sju i morse kunde Laits öppna ett kontor i provisoriska lokaler.

– I morgon har vi datorer på plats så vi kan ta inkommande order och klara administrationen.  Vi har fått ett stort stöd av Pajalabostäder, Laitis koncernen, kollegor, leverantörer och av alla. Vi har omdirigerat post och transporter, berättar hon.

Brand i industrifastighet i Pajala

– Det är svårt att säga hur snabbt vi får nya lokaler men vi har tips på tillfälliga lokaler för våra varor.

En ny butik måste byggas upp men Ingela Ylinenpää hoppas att det ska finnas lokaler som kan modifieras och anpassas till Laitis verksamhet.

– Nog klarar vi den här stormen. Vi är vana att jobba i motvind. Det har aldrig varit lätt att bo i Norrbotten. Vi lägger oss inte ner och dör, säger hon.

Företaget har fem anställda i Pajala och det är inte aktuellt med permitteringar i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i industrifastighet i Pajala

Mer i ämnet