Foto: SVT Design

Misstänkt brott bakom olycka

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under tisdagen förhört den kvinna som var inblandad i trafikolyckan i Sjulnäs utanför Piteå, då en pojke i tioårsåldern skadades allvarligt.

– Just nu är händelsen rubricerad som vårdslöshet i trafiken, eventuellt vållande till kroppsskada. Men det kan komma att ändras, säger Ola Lundström, förundersökningsledare vid Piteåpolisen.

Det var i måndags som en cyklande pojke i tioårsåldern blev påkörd av en personbil. Efter olyckan fördes pojken med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå för vård. På tisdagsmorgonen uppgav sjukhuset att pojken fortfarande vårdas för allvarliga skador.

Påkörd pojke i Sjulnäs

Oklart händelseförlopp

På tisdagen höll polisen förhör med den misstänkta kvinnan. Men det är fortfarande oklart exakt hur olyckan har gått till trots förhören.

– Fast vi har hört den misstänkte i dag så vet vi ännu inte exakt hur det hela har gått till. Sedan vet jag inte hur jag ska säga mer då vi har vittnen vi ska förhöra och vi vill inte påverka deras uppgifter, säger Ola Lundström, förundersökningsledare.

Enligt Ola Lundström har polisen ett par vittnen som de ska prata med och som man hoppas ska försöka bringa klarhet kring olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Påkörd pojke i Sjulnäs

Mer i ämnet