En man i 50-årsålder är åtalad och misstänkt för att ha huggit en annan man med kniv i ryggen, axeln och halsen. Foto: TT.

Mordmisstänkt befinner sig utomlands

Uppdaterad
Publicerad

En man ska i dag begäras häktad för det misstänkta mordet i Kiruna. Mannen som är frihetsberövad befinner sig dock utomlands.

Tingsrätten i Gällivare har inlett häktningsförhandling klockan 13 på torsdagseftermiddagen för det misstänkta mordet i Kiruna på en kvinna i 30-årsåldern.

Den misstänkta mannen befinner sig emellertid inte på plats vid förhandlingen.

– Det stämmer att vi har en man som sitter frihetsberövad, men han finns inte i Sverige, säger Lars Ivar Johansson, förundersökningsledare vid polisen.

Mannen är född 1988 och greps av tysk polis i Frankfurt under onsdagen. Arbetet med att lämna över mannen till svensk polis är påbörjat. Samtidigt fortsätter polisens utredning och vittnesförhör samt tekniska undersökningar har genomförts.

– Vi är säkra på att det är ett brott det är frågan om, men det är för tidigt att säga vilken rubricering. Vi avvaktar också resultat av rättsmedicinska undersökningen, säger Lars-Ivar Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.