Ny krock på E10:an – ”Snorhalt ute”

Uppdaterad
Publicerad

En personbil och en långtradare med trailer har kolliderat på E10:an en mil norr om Abisko. Nu varnar räddningstjänsten för det underkylda regnet som orsakat blixthalka.

Vid sextiden på torsdagskvällen fick SOS Alarm in ett larm om ytterligare en trafikolycka på E10:an. Den här gången norr om Abisko.

Det är olika uppgifter från räddningstjänsten och polisen. Enligt räddningstjänsten har en lastbil kört in i baken på en personbil. Men enligt polisen ska det ha varit blixthalka på platsen vilket gjort att en lastbil stannat för att montera kedjor på däcken.

När en annan lastbil ska passera uppstår en situation då de möter en personbil. Personbilen kolliderar då med en av lastbilarna.

Ingen person behövde föras till sjukhus. I stället fick de skjuts tillbaka till Abisko.

”Snorhalt ute”

Två timmar tidigare hade ytterligare en olycka inträffat utanför Svappavaara. Räddningstjänsten varnar nu för underlaget.

– De säger att det är snorhalt ute. SMHI har tidigare gått ut med en Klass 1-varning med risk för underkylt regn längs kust och inlandet. Det kan även ha spridit sig mer norr ut, säger Bengt Lindgren, inre befäl.

Han fortsätter:

– Men det är halt. Det kan man verkligen säga. Vi uppmanar alla att köra försiktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.