Foto: SVT/Anna-Sofia Wirén

Fyra till sjukhus efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Tre trafikolyckor inträffade på E10:an i dag tätt efter varandra i närheten av Svappavaara i Kiruna.

Vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen fick SOS Alarm in ett larm om att en buss ska ha kommit fel och korsat hela vägen och orsakat totaltstopp i trafiken på E10:an söder om korsningen E10:an/E:45:an.

I och med stoppet bildades en lång kö av fordon. I slutet av kön hann en lastbil inte stanna utan valde då att väja ner i diket, vilket innebär att lastbilens släp kastades upp på vägbanan och träffade de två sista personbilarna i kön.

Stopp i trafiken efter seriekrock. Foto: SVT/Anna-Sofia Wirén

I den ena personbilen färdades fyra personer. Två av dem har förts till Gällivare sjukhus och två till Kiruna. I den andra personbilen färdades två personer. Båda har förts till Gällivare sjukhus för vård.

– De klagar över nack– och ryggsmärtor. De har blivit påkörda bakifrån så det är nog whiplash, säger Bengt Lindgren.

Räddningstjänsten har haft problem med att ta sig fram till olycksplatsen då bussen blockerat vägen. Bussen är nu borta.

– Nu jobbar man för att få fram bärgare och fixa lastbilen som ligger dåligt till, säger Bengt Lindgren, inre befäl.

Samtidigt som detta skedde ska en älgpåkörning ha inträffat en bit bort. Ingen person skadades i samband med viltolyckan.

Vid 19.48 släpptes trafiken på igen. Enligt polisen är det nu kilometerlånga köer längs E10:an vid Svappavaara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.