Patienthotell för 154 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes det nya patienthotellet på Sunderby sjukhus, Hotell Vistet.

Det var förväntansfull personal som samlades kring fikaborden vid foajén i det nya patienthotellet.  70 nya rum avsedda för patienter och anhöriga kan nu tas i bruk.

– Det är väldig spännande och inspirerande att starta upp någonting nytt , säger sjuksköterskan Karin Hedlund. Hon innehar en av de 23 nya tjänster som tillsats.

Totalt har det investerats 154 miljoner i det nya patienthotellet och enligt Landstingsrådet Kent Ögren (S), är det väl investerade pengar. Att det skulle vara ännu ett steg i centraliseringen av sjukvården nekar han till.

– Absolut inte. Sunderbyn har trångt med vårdplatser och det här blir en bra avlastning och ett rejält tillskott för dem som kommer utifrån, säger Kent Ögren.

Det nya patienthotellet är 5 750 kvadratmeter stort och har bland annat spa och gym.

– Miljön i sig är väldigt läkande och vi kommer att erbjuda hälsofrämjande aktiviteter. Allt för att påskynda läkningen, säger hotellchefen Inger Gustafsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.