”Lokomotiv Luleå” snart på kvalplats

Uppdaterad
Publicerad

Örebro borta och Brynäs hemma. Luleå står inför en tuff tid, och frågan är vilken eller vilka som kommer att får gå om man inte snart visar resultat, tränarna eller ledningen.

Luleå Hockey ligger just nu på 11 plats i SHL-tabellen. Ett Luleå som innan säsongen startade kallades för ”Real Luleå” av delar av pressen och ”Lokomotiv Luleå” av klubbens sportchef Lars ”Osten” Bergström.

SVT Nyheter Norrbotten pratar med Norrbottens Kurirens sportchef Jimmy Landström om situationen med laget.

Luleå Hockey

–De har inte fått till grundspelet och nu med en tredjedel av  grundserien spelad är det allvarligt, säger Jimmy Landström.

Laget skulle inför säsongen få toppvärvningar, sponsrade av luleåfanset och Minecraftmiljardären Jakob Porsér. Men succen har uteblivit.

–De har inte levt upp till förväntningarna. Sedan har man ju också tappat en del viktiga namn sedan förra säsongen och saknar en riktigt bra backkedja, säger Jimmy Landström.

Hur ser det då ut med tränarna?

-Det är en komplicerad tränarstruktur. Egentligen är det assisterande tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson som sköter de flesta träningarna och snacket med laget i båset. Jag vet faktiskt inte hur man har tänkt här... Kanske han borde vara huvudtränare, säger Jimmy Landström.

Ledningen då?

–Jag tror att ledningen är jättepressade nu när de står inför vad man skulle kunna kalla en ödesvecka. Presterar de inte nu så bör först och främst tränarna bytas ut, säger Jimmy Landström.

–Sedan tror jag att Luleås förre tränare, Jonas Rönnqvist, hade mer att säga till om än vad Joakim Fagervall har när det kommer till sportchefen Lars ”Osten” Bergström. Rönnqvist gjorde ju till exempel egna värvningar, som visade sig vara mycket lyckade, säger han.

En längre intervju med Jimmy Landström ser ni på vår webb under dagen och i kvällens sändningar

SVT Nyheter Norrbotten har sökt ledningen för Luleå Hockey utan att lyckas få några kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Luleå Hockey

Mer i ämnet