Ögren – ”Stålbad väntar”

Uppdaterad
Publicerad

Avgående landstingsrådet Kent Ögren tror att den nya ledningen står inför ett stålbad. Och för egen del vet han inte vad han kommer att göra efter nyår.

Det har varit mycket fokus på Kent Ögrens person i stort sett sedan dagen han började som landstingsråd. Och dagens fullmäktige var inte ett undantag. Socialdemokraten Bengt Nieska klev upp i talarstolen och deklarerade att han och partikamraten Bengt Westman kommer att fortsätta förhindra att Kent Ögren får fortsätta inom landstingspolitiken.

”Liten man”

– Stora ord från en liten man, det är allt jag har att säga om det, säger Kent Ögren som idag gjorde sitt sista fullmäktige som landstingsråd. Han är inte säker på sin roll inom landstingspolitiken i framtiden men han vet att den nu framröstade nya ledningen inte kommer få det mindre hett om öronen än vad han har haft.

Maktskifte i landstinget Norrbotten

– Vi står inför stora besparingar, mindre pengar från staten och en svår bemanningssituation. De frågor som jag har gått i bräschen för kommer att uppfattas som små jämfört med de beslut man måste ta den kommande tiden.

Oklar framtid

Om sin egen framtid och hans roll inom socialdemokraterna säger han så här:

– Det känns vemodigt men jag ska försöka göra saker som jag inte hunnit med att göra som landstingsråd.

Kent Ögren slutar som landstingsråd men kommer att sitta kvar i landstingsstyrelsen som fritidspolitiker. I alla fall den närmaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktskifte i landstinget Norrbotten

Mer i ämnet