”Orimligt att spara på barn med hörselnedsättning”

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om de nedläggningshotade hörselklasserna på Solanderskolan i Piteå har blivit en riksfråga. Hörselskadades riksorganisationer anser det ”orimligt att behandla barn med hörselnedsättning som besparingsobjekt” och vädjar nu till Piteås politiker att säga nej till de föreslagna besparingarna.

Som SVT Nyheter Norrbotten berättade igår hotas hörselklasserna på Solanderskolan i Piteå av nedläggning. Orsaken är de sparkrav som finns på barn- och utbildningsnämnden. Hörselklasserna på Solanderskolan är de enda i Norrbotten.

Under gårdagen skickade Hörselskadades Riksförbund (HRF) och Unga Hörselskadade (UH) en skrivelse till ledamöterna i Barn- och utbildningsnämnden i Piteå där de uppmanar dem ”att säga nej till besparingar på hörselskadade barns bekostnad och beröva dem en likvärdig utbildning. En liten besparing som slår hårt mot en redan utsatt grupp”. Läs hela brevet till BUN:s ledamöter i länken nedan.

Beslut ska fattas nu på måndag på nämndens möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hörselklasser i Piteå

Mer i ämnet