Pappan fick samtal – rusade till hotade skolan

Uppdaterad
Publicerad

Jonny Snell tvekade inte att ta ledigt från jobbet för att fara och hämta dottern när skolan ringde och berättade att det fanns en hotbild.

Det var natten mellan tisdag och onsdag som hotet mot Raketsskolan ska ha uttalats på en internationell sida på internet. Polisen vill ännu inte berätta om vilken webbplats eller vilket forum det handlar om, men eftersom det är ovanligt att det kommer hot via den här sidan agerade man.

Men det var först på torsdagsmorgonen som informationen gick ut till föräldrarna.

– Skolan har suttit och ringt runt till alla föräldrar och sagt att det finns en hotbild och om vi vill får vi hämta hem våra barn.

För Jonny Snell var det ingen tvekan om vad han skulle göra. Han lämnade arbetet för att fara och hämta dottern på skolan.

– Det känns olustigt och jag tänker så här att i och med att det har varit endel hot mot andra skolor i Sverige på sistone så känner man att av 40 hot så kan ett av dem vara verkligt, säger Jonny Snell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.