Polisen söker fler vittnen

Publicerad

Utredningen kring det misstänkta mordet i Valvträsk fortsätter och under dagen kommer åklagare fatta beslut om eventuell häktning av de två misstänkta. Samtidigt vill polis och åklagare komma i kontakt med eventuella vittnen.

De två misstänkta, en 35-årig man och en 48-årig kvinna, ska enligt polisen förneka brott. Kvinnans advokat, Jan Wennerbrandt, säger till SVT Nyheter Norrbotten att hans klient ska förhöras under förmiddagen.

Enligt åklagarmyndighetens presstjänst kommer åklagare att fatta beslut om eventuell häktning av de två misstänkta under fredagen.

Misstänkt mord i Valvträsk

Inget samband

Trots att flera brott skett i området den senaste tiden och i samma umgängeskretsar ser polisen ”inget direkt orsakssamband mellan den pågående mordutredningen och ett antal andra pågående utredningar i området. Det skriver polisen i ett pressmeddelande. Samtidigt är såväl polis som åklagare intresserade av att komma i kontakt med eventuella vittnen som passerat den aktuella platsen innan polis och ambulans anlänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Valvträsk

Mer i ämnet