Ögonvittne såg samurajsvärd i bilen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 47-årsåldern hittades i natt död i byn Valvträsk utanför Boden. SVT Nyheter Norrbotten har träffat Hans Engström som blev ögonvittne till polisens arbete under morgonen.

Några kilometer norr om Valvträsk står två bilar parkerade längs med vägen. Ingen avspärrning finns uppsatt, däremot en varningstriangel. Polisen vill i nuläget inte bekräfta att bilarna har något samband med det misstänkta mordet men enligt byaåldermannen Hans Engström, boende i Valvträsk, ska polisen arbetat i och kring bilarna fram till niotiden på onsdagsmorgonen.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Norrbotten ska en kropp ha legat på vägen vid 04.15. När polis anlände spärrades platsen av och kroppen ska ha fraktats bort från platsen med likbil vid 8-tiden. Under morgonen hävdes avspärrningarma.

Misstänkt mord i Valvträsk

– Det är tråkigt att det händer, det skapar ju en otrygghet i byarna. Vi är inte vana vid det här och polisen är alldeles för långt bort, säger Hans Engström.

Motorsåg och samurajsvärd

De två bilarna är skrivna på samma ägare och i den ena bilen ligger det en yxa vid växelspaken samt en platt-tv. I den andra bilen ligger det en hög med tavlor berättar SVT Nyheter Norrbottens reporter Johan Jonsson som är på plats i Valvträsk.

Hans Engström berättar att han uppmärksammade bilarna redan innan det misstänkta mordet. Efter att polisen lämnat platsen såg han även en motorsåg och ett samurajsvärd i bagageluckan på en av bilarna.

– Det är uppenbart stöldgods som finns i bägge bilarna. Samurajsvärd och motorsåg och allt möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Valvträsk

Mer i ämnet