Två anhållna misstänkta för mord

Uppdaterad
Publicerad

De två mordmisstänkta en 48-årig kvinna och en 35-årig man har under onsdagen anhållits av åklagare misstänkta för mord.

Uppdaterad text:

Paret är skäligen misstänkta för mordet det vill säga den lägre misstankegraden. Åklagare och polis har nu tre dagar på sig att komma in med häktningsframställningar till Luleå tingsrätt.

Misstänkt mord i Valvträsk

Det var vid halv två natten mot onsdag som polis larmades till byn Valvträsk norr om Boden där en man anträffats död av en bekant. Mannen, som är i 47-årsåldern, är hemmahörande i Norrbotten.

Förundersökningssekretessen gör att polisen i dagsläget inte vill kommentera uppgifterna om de två bilarna i Valvträsk eller innehållet i dem – en yxa, ett samurajsvärd, en motorsåg och annat som ser ut som stöldgods.

Och inte heller vad som skulle kunna vara motivet.

Snabbt gripande

– Vi fick in ett larm i natt om att en man hittats avliden utomhus och vi kunde ganska snabbt gripa två personer som är misstänkta för mord och de anhölls också i dag, säger Kristina Lantto, presstalesperson för polisen i Norrbotten.

Nu fortsätter förhören av den 48-åriga kvinnan från Luleå och den 35-årige mannen från Råneå som hittills nekat till brottsmisstankarna.

Dessutom väntar polisen på den rättsmedicinska undersökningen av den döde 47-årige mannen och på de kriminaltekniska analyserna.

”Skakar om samhället”

Senast om tre dagar ska förundersökningsledaren besluta om det ska bli häktningsförhandlingar vid Luleå tingsrätt eller inte.

– Det är ett oerhört grovt brott och definitivt en tragisk händelse. Man kan förstå att det skakar om ett samhälle, men tack och lov hör det till ovanligheterna att vi har grova brott av den här typen. Så det är oerhört viktigt att vi får göra ett riktigt bra jobb här, säger Kristina Lantto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Valvträsk

Mer i ämnet