Pulvret var vanligt mjöl

Uppdaterad
Publicerad

Det okända pulver som skickades till bland annat adressater i Gällivare visade sig vara vanligt mjöl. Det visar polisens analys som blev klar under tisdagseftermiddagen.

När polisen fastslagit att brevens innehåll var ofarligt öppnade postterminalen i Umeå igen.

– Vi har fastslagit vad det innehåller. Det var vanligt mjöl, säger Per Wahlström, områdeschef vid polisen i Gällivare.

Vitt pulver hittat i Gällivare

Polisen rubricerade händelsen under tisdagen som ofredande mot grupp. Polisen uppger att de arbetar vidare med att samla och analysera bevis, samt samordna information med övriga polisregioner i landet.

Pulver även i Piteå

I dag upptäcktes en försändelse med vitt pulver även vid Sparbanken i Piteå och även i Göteborg har en adressat fått vitt pulver i ett kuvert. Vid sidan av upptäckterna i Gällivare och Umeå har fick även polishuset i Helsingborg brev med vitt pulver i går och förra veckan fick kronofogden i Malmö liknande brev.

Polisutredningen kring breven i Gällivare och Umeå leds från Gällivare.

– Vi ska sammanställa breven och se om det finns ett samband, och även se om det finns ett samband med breven som har förekommit längre söderöver i Sverige, säger Per Wahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vitt pulver hittat i Gällivare

Mer i ämnet