Foto: Fredrik Nyström

Älg låg död i trädgården

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Nyström från Rosvik fick ett oväntat besök igår kväll. Ett besök som slutade sorgligt.

Det var igår kväll som Fredrik Nyström fick besök av en älg som trots skrämselförsök vägrade lämna tomten. Istället valde älgen att lägga sig till ro ute på tomten och Fredrik tänkte att den troligen skulle ha försvunnit till på morgonen.

Men när han i morse skulle åka till jobbet såg han att älgen låg kvar på sida på tomten och när han kom nära den såg han att den var död.

Fredrik Nyström har under dagen haft kontakt med bland annat viltvårdsexperter som säger att älgen kan ha dött av att den fått i sig något giftigt, som till exempel idegran. En gran som inte växer vilt häruppe men som kan finnas planterad.

Älgen har under dagen omhändertagits av ett jaktlag. I nuläget vet ingen vad den cirka tre år gamla älgen dött av. Eventuellt kan Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA komma att begära att få obducera älgen eller delar av den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.