Ulfs hem totalförstördes

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Henriksson trodde att han drömde när någon ringde på dörren mitt i natten. Kort därefter stod hans lägenhet i lågor.

Det var strax före midnatt som Ulf Henriksson väcktes av att någon ringde på dörren. Nyvaken uppfattade han inte riktigt vad som hänt och funderade om han hade drömt, men efter en minut eller två började han känna röklukt.

– Jag steg upp och tittade ut genom köksfönstret. Då såg jag bara vitt – ”helvete det brinner ju, ut!”. Jag hann ta på mig de här kläderna, sen var det bara ut. Det brann för fullt när jag kom ut, säger Ulf Henriksson.

Bostadsbränder på Hertsön

LÄS MER: Flerfamiljshus evakuerat efter storbrand

Lägenheten förstörd

När vi pratar med honom är han iklädd skor, byxor, ett par tunna fleecejackor och en mössa.

– Jag hann ut iallafall, men jag hann inte få med mig några tillhörigheter. Det var bara snabbt ut så fort som möjligt, säger han.

Fick husrum i kyrka

Under natten har han och de övriga boende fått husrum i en intilliggande lokal och i Hertsö kyrka. När han återvände till huset på morgonen var hela byggnaden totalförstörd. Han har inte kunnat gå nära lägenheten då polisen spärrat av huset.

Vad som orsakat branden är ännu oklart, och polisen har startat en utredning om mordbrand. Området har tidigare år drabbats av flera anlagda bränder.

– Det är väl anlagt antar jag, någon sjuk människa som har tänt på. Som det har varit flera gånger förut här på Hertsön. Det är ju tragiskt, det är vi som blivit drabbade av det nu, säger Ulf Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsbränder på Hertsön

Mer i ämnet