Bilden är manipulerad. Foto: TT

800 utan tv i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

I dag byter Comhem tv-teknik i Örebro. Arbetet innebär att det just nu är svart i rutan för många personer i de centrala delarna av staden. Arbetet ska vara färdigt i eftermiddag.

Flera personer har hört av sig till SVT Nyheter Örebro under onsdagsförmiddagen och rapporterat att tv-sändningarna inte fungerar som de ska. Felet har visat sig bero på att Comhem utför ett teknikbyte i centrala staden. Felet påverkar över 800 hushåll.

– Vi har försökt meddela så många vi kan i förväg. Vi har skickat ett sms till våra kunder med information om avbrottet eftersom att det här är en planerad driftstörning, säger Comhems presschef Max Hellström.

Ingen ny kanalsökning behövs

Enligt företaget ska arbetet vara färdigt senast klockan 14.00.

– Men vi hoppas kunna vara klara redan innan dess. Kunderna kommer inte behöva göra en ny kanalsökning, utan allt ska fungera som vanligt när arbetet är klart, säger Max Hellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.