Foto: SVT och Scanpix

Amanda underhåller i alla väder

Uppdaterad
Publicerad

För vissa är sommaren ledig tid, för andra är det arbete som vanligt. Speciellt när man är underhållare. Men i år har Amanda Flack trots allt fått en hel del ledigt.

Hej, stör jag?

(Skratt) Nja inte direkt. Jag är på semester i Spanien med mina föräldrar (Peter Flack och Marie Kühler) och sitter i solen. Idag har vi ätit lunch på takterassen och legat i solen. Innan dess har jag varit i Italien med min pojkvän. Det känns skönt med tanke på hur vädret är hemma...

Sommarfolk

Pappa och jag frossar dessutom i musik av Michael Bublé. Vi delar samma musiksmak med storband och ”Frank Sinatra”-stuk.

Men är sommaren normalt ledig tid för dig som spelar teater?

I år är det varit lugnt. Jag spelar teater med mamma, pappa och Monica Forsberg i Kumla sjöpark under en vecka i sommar. Det var jag som pratade med Monica om att jag ville göra något med henne i år. Tidigare om åren har det varit mer jobb. Då har jag spelat sommarbuskis utomhus i Karlskoga med bland andra Monica Forsberg, Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och pappa.

Men hur är det att spela utomhusteater i ett land där det regnar så mycket?

Förvånansvärt bra! Det händer otroligt sällan att någon reser sig och går. Istället brukar folk bylta på sig och fälla upp paraplyerna men de sitter för det mesta kvar. Det kan vara lite värre för oss på scenen men ett år när vi spelade hade vi ett litet tak som vi fick tränga ihop oss under.

Sen blir det lätt så att man försöker överrösta regnet från scenen vilket inte alls behövs eftersom man har mikrofon...men det är sånt man lär sig.

Avsluta meningen: ”Det blir ingen riktig sommar innan jag har....”

Badat i föräldrarnas pool! Det är ett måste även om det är kallt ibland. Eftersom jag har ett hjärtfel kan jag inte bada när det är hur kallt som helst men när jag kommer i så blir jag å andra sidan desto starkare och orkar mer i vattnet.

Vad har då på gång i höst då?

Först blir det lunchrevy ”Astrids Kalaskabaré” med mamma, pappa och Monica Forsberg. Sen blir det ”Hjalmars Julburlesque”. Jag är både med i föreställningen och ”tänket” med manus.

OS eller Morden i Midsomer

Det blir ett självklart: Morden i Midsomer! Jag har nog sett alla avsnitt som gjorts. Dessutom tycker jag att den nya kommissarien är riktigt bra!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarfolk

Mer i ämnet