Arkivbild Foto: SVT

Misstänkt anlagd bilbrand i Kumla

Uppdaterad
Publicerad

En bil fattade eld i Kumla vid halvnio-tiden på onsdagskvällen. Någon hade kastat ett brinnande föremål på bilens förarsäte.

Ett larm om en brinnande bil på Andréns väg i Kumla bil kom klockan 20.28.

– Det var någon som kastat in ett brinnande föremål som hamnade på sätet i en bil. Men en person på platsen kunde släcka branden med en pulversläckare, så det var gjort när vi kom fram, säger Stefan Samuelsson, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Att någon aktivt verkar tänt på bilen bekräftas av polisen.

– Den här branden verkar vara anlagd. Det är någon som har krossat en ruta och kastat in något i bilen, alternativt på annat sätt antänt den. Vi håller på med händelsen med en patrull på platsen och vi får se var det slutar, om det en anmälan om skadegörelse, alternativt mordbrand beroende på var bilen stod. Om det förelåg en risk för spridning och så vidare. Det kan bli aktuellt med en teknisk undersökning, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.