Boris René dansar utan strumpor i sina skor. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Boris René om framgångarna i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

– Det är otroligt stort, säger örebroaren Boris Renés efter att han på lördagskvällen gått vidare från andra chansen till final i melodifestivalen. Nu laddar han inför helgens tävling.

Vi ringer upp örebroaren Boris Lumbana, eller Boris René som han går under som artistnamn, på måndagen. Trots att det gått två dagar, har han knappt hunnit landa i lördagens framgångar i melodifestivalen.

– Det är grymt. Man är lite såhär: Oj, jag ska faktiskt köra final igen. Men det blir jätteroligt. Det känns otroligt skönt att få ha gått till final igen.

Boris René

Det är inte första gången Boris kniper en finalplats via andra chansen.

– Wow, det var en chock. Bara en sådan lättnad, säger han om tankarna han hade när han fick höra resultatet på lördagskvällen.

Hur laddar du inför lördag?

– Nu ska jag faktiskt bara sova och ta det lugnt. Vila upp mig.

Kommer du ha något stöd i publiken?

– Ja, familj tror jag.

Hur stort är det att ha gått vidare till final?

– Det är så stort det kan bli för mig. Att precis i början av karriären ha fått gå till finalen två gånger, det är otroligt stort.

Vad tänker man på scen?

– Man tänker inte så mycket, utan man njuter galet mycket. Eller, egentligen det man tänker är shit vad kul det är!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boris René

Mer i ämnet