Boris René om sin comeback till elitfotbollen: ”Jag är redo”

Uppdaterad
Publicerad

Boris René är tillbaka i elitfotbollen. Nu har han gjort sin första träning med GAIS och formen är god, säger han.

Boris René, Örebroaren som både är artist och fotbollsproffs. Han har tidigare spelat för ÖSK i Allsvenskan och för Degerfors IF, för att senare ställa upp i Melodifestivalen två gånger och nu återupptar han alltså sin fotbollskarriär.

Men varför gör han då comeback till elitfotbollen?

Boris René

– Fotbollen är fortfarande något jag brinner för, så jag hade svårt att tacka nej när chansen gavs, säger René.

Det var Boris själv som sökte upp GAIS, och han fick då veta att det fanns en möjlighet att få provträna. Vilket han gjorde. Resten är, som han själv säger, historia.

Formen är bra

– Det var ett tag sedan jag spelade men jag har inte legat på latsidan, utan har hållit igång med träning i olika former sedan jag slutade med fotbollen. Så jag är redo.

Fortsätter med musiken

De som är fans av artisten Boris René behöver inte oroa sig – musiken ska han fortsätta med. Med den skillnaden att fotbollen kommer först från och med nu.

– Musikkarriären lever vidare, jag kommer hålla igång och ta mig in i studion när jag kan. Jag kan ju skriva musik hemma.

Det blir alltså en kombination av musiken och fotbollen?

– Ja så gott det går. Musiken finns alltid med, men det mesta av fokuset kommer ligga på fotbollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boris René

Mer i ämnet