Foto: Vänsterpartiet

”En förlust för Örebro”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommenterar Lena Baastads (S) besked idag.

– Jag är glad för Lenas skull, men självklart är det en förlust för Örebro och politiken, säger Murad Artin, oppositionsråd för Vänsterpartiet, i ett pressmeddelande.

Murad Artin passar samtidigt på att hylla Lena Baastad, både som politiker och människa.  

Lena Baastad lämnar politiken

– Lena har flera egenskaper som jag uppskattar hos henne som politiker. Hon är en god lyssnare och en demokratisk ledare, säger han i pressmeddelandet och fortsätter: 

– Man brukar ju säga att man ska sluta när man är på topp och det tror jag nog att Lena är just nu. Jag önskar henne all lycka till. Hon är välkommen tillbaka om hon ångrar sig, säger Murad Artin (V).

Murad Artin säger även, att trots att han och Lena Baastad inte alltid haft samma åsikter alla gånger, så har hon gjort ett gott arbete.

– Även om vi inte fått styra Örebro ihop och jag naturligtvis inte alltid delat hennes partis prioriteringar så tycker jag att Lena Baastad har skött sin roll som kommunstyrelsens ordförande och representant för Örebro på ett utmärkt sätt. 

Även Miljöpartiets kommunalråd Sara Richtert och Niclas Persson passar på att berömma Lena Baastads politiska arbete.

– Lena Baastad har lett Örebro kommun i en historisk tid av utveckling och jag vill tacka henne för en bra dialog, hennes positiva inställning till samarbete mellan politiska partier har påverkat kommunens utveckling på ett bra sätt, säger Sara Richert (MP), i ett pressmeddelande.

– Det är synd att Lena Baastad slutar i politiken, säger Niclas Persson (MP) i pressmeddelandet.

– Jag ser fram emot att samtalsklimatet i Örebropolitiken fortsätter att utvecklas i samma konstruktiva anda av en ny ordförande. För oss miljöpartister känns det viktigt med ett positivt politiskt samtal för hållbar utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lena Baastad lämnar politiken

Mer i ämnet