Foto: SVT

Ingen gripen efter spektakulärt inbrott

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått lite mer än ett dygn sedan Henning Baeckström fick sin butik demolerad av en tjuv i hjullastare.

Henning Baeckström lyckades avstyra det spektakulära inbrottet då en hjullastare kört in i hans mc-butik. Kvar lämnade tjuven ett hål i väggen på fyra meter i diameter, glassplitter och trasiga motorcyklar.

– Det kommer att kosta mig drygt 100.000 att återställa det hela, suckar han.

Rånarjakt på hjullastare

Tar veckor att laga

Under tisdagen genomförde polisen en teknisk undersökning i lokalerna och därför har röjningsarbetet dröjt. Under natten har en fastspänd container fungerat som fyllnad i det stora hålet.

– Annars hade det bara varit att promenera in.

Det kommer att ta ett par veckor att återställa lokalerna igen som dessutom kommer att förses med kameralarm.

Såg tjuven på nära håll

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot efter att ha övergett hjullastaren i Lindesberg. Den är nu återbördad till bygghandelsföretaget som den stulits från.

Polisen kommer att förhöra flera vittnen och henning har lämnat signalement på mannen.

– Visserligen pumpade adrenalinet och det blev väldigt hetsigt när mannen hoppade in i hjullastaren och började köra iväg. Men innan han försvann vände han sig mot mig från förarhytten så jag tror nog att jag skulle känna igen honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånarjakt på hjullastare

Mer i ämnet