Foto: SVT

Polisen: ”Särskilt angelägna att lösa fallet”

Uppdaterad
Publicerad

Den dramatiska polisjakten på gärningsmannen som bröt sig in i en mc-butik med en hjullastare fortsätter. Nu inväntar polisen den tekniska analysen för att ta utredningen vidare.

Samtidigt hör polisen flera vittnesmål med uppgifter om vansinnesfärden.

– Förhoppningen är att förhören, tillsammans med den tekniska bevisningen, ska leda fram till en aktuell gärningsman, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg och tillägger:

Rånarjakt på hjullastare

– Det här är ett fall som vi är särskillt angelägna om att lösa. Detta eftersom att det handlar om riktigt allvarliga saker som personen i fråga har gjort sig skyldig till. Att det ändå gick så bra med tanke på omständigheterna är bara ren tur.

Wickberg informerar vidare om att flera medarbetare arbetar febrilt med förhör och kompletterande förhör.

– Det finns en mängd iakttagelser och vittnen. Det finns väldigt mycket att jobba efter, säger han.

Hur gick det med poliserna som tog upp jakten på hjullastaren?

– Vi har självklart stämt av med våra kollegor om hur de hanterar situationen. Det hör inte till vanligheterna att en polis blir rammad. Jag kan bara föreställa mig själv hur det hade känts. Närmast kan det sammanfattas som en oerhörd stressfaktor i sin egen säkerhet, men också den potentiella skadan för andra.

Hur gick det till när personen i fråga tog sig i från polisen?

– När vi hade kontakt med personen så använde han pallgafflarna för att lyfta bilar, stockar och andra saker emellan sig och efterföljande polisbil. I sådana situationer får man göra en riskbedömning och hålla ett säkerhetsavstånd. Vi vet vad personen är kapabel till, med tanke på det den gjorde under vägen. En polisbil har ingen chans mot ett sådant fordon helt enkelt. En eventuell konfrontation måste göras på ett betryggande sätt i en sådan situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånarjakt på hjullastare

Mer i ämnet