Från vänster: Murad Artin (V), Lennart Bondeson (KD) och Kenneth Nilsson (S). Foto: Anders Nord/SVT

Ledande politiker deltog i protestresan

Uppdaterad
Publicerad

Flera av Örebros ledande politiker reste på måndagen till Migrationsverkets förvar i Flen för att protestera mot utvisningen av Marias pappa.

– Det är alldeles åt skogen att det här har hänt , säger Lennart Bondeson (KD).

– Allt i barnkonventionen talar ju för att familjen ska återförenas. Men Migrationsverket gör en helt annan bedömning, vilket är helt obegripligt.

Fallet med Maria Ahmed

Både ledande företrädare för de styrande partierna i Örebro och oppostionspartier deltog i protestresan till Migrationsverkets förvar i Flen. Socialdemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet hade representanter med på resan.

– Det här går mot barnkonventionen. Jag tycker att Sverige måste vara mänskligare och humanare så att barnet kan förenas med sin pappa, säger oppostionsrådet Murad Artin (V).

– Vi måste reagera. Det kan inte inte gå så här lättvindigt, säger det tillträdande kommunalrådet Kenneth Nilsson (S).

Hur reagerade du när du fick höra om det här?

– Med bestörtning. Jag är pappa själv till två små tjejer. Jag har lämnat dem på förskolan i morse och får en varm kram av dem när jag går därifrån. Det är klart att Marias pappa måste känna en oerhörd tomhet i sitt hjärta och jag kan inte föreställa mig hur Maria mår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet med Maria Ahmed

Mer i ämnet