Foto: TT

Lektionerna i Askersund återupptas

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste veckans reaktioner på yogaförbudet i Askersund ändrar kommunen nu beslutet och Josefin Wikströms lektioner kommer återupptas.

Barn- och utbildningsnämnden i Askersund har bestämt sig för att tillåta de avslappnings- och danslektioner som tidigare stoppats på Sjöängsskolan i Askersunds kommun. Anledningen till avstängningen var att lektionerna ansågs påminna för mycket om yoga. Men nu backar kommunen.

”Vi har fullt förtroende för henne”

– Nu när vi har fakta på bordet har vi i samtal med förvaltningsledningen beslutat att gå vidare i vårt samarbete med Josefin Wikström. Vi har fullt förtroende för henne och hennes verksamhet och är övertygade om att vi kan hitta en tydlig överenskommelse om vad som skall levereras, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Ronny Larsson (S) i ett pressmeddelande.

Yogaförbudet i Askersund

Beslutet om att inte tillåta yoga på kommunens skolor fattades för några år sedan med hänvisning till att yoga kan vara skadligt för utövarna. Kommunen ska nu förtydliga regleringen och menar att det bara är vissa religiösa element av yoga som man vill förbjuda.

– Vi måste samtidigt vara öppna mot elever och föräldrar om vad som utförs på lektionerna så att ingen behöver känna någon oro över innehållet, säger Ronny Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yogaförbudet i Askersund

Mer i ämnet