Foto: Per Knutsson/TT

Man skyldig till Gyttorpskotten

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man är skyldig till mordet på en 46-årig man i Påarp och till mordförsök på en kvinna i Gyttorp utanför Nora. Det meddelade Helsingborgs tingsrätt på tisdagen, enligt hd.se.

När den 16 dagar långa rättegången nu är över kan Helsingborgs tingsrätt konstatera att 23-åringen är skyldig både till mordet på sin 46-årige rumskamrat och till mordförsöket på en 29-årig kvinna i Gyttorp utanför Nora. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Tingsrätten beslutade att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. När resultatet från den finns klart, vilket tros vara om en månads tid, ska rätten besluta huruvida 23-åringen ska dömas till fängelse eller psykiatrisk vård.

Mordförsök i Gyttorp

Hittades av likhundar

Det var i januari förra året som 23-åringen greps, misstänkt för att ha skjutit den 29-åriga kvinnan i halsen. Kort därefter larmade mannens hyresvärd om att den 46-åriga man som delade lägenhet med 23-åringen var försvunnen. I deras bostad hittade polisen bortstädade blodspår.

Med hjälp av likhundar hittades 46-åringens kropp gömd i närheten av bostaden. Han hade knivhuggits till döds.

Ett av åklagarens vittnen under rättegången var en kvinna i Marocko som var den sista att prata med 46-åringen. De ringde via internet när hon hörde hur han skrek 23-åringens namn. Därefter bröts samtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Gyttorp

Mer i ämnet